Vandreture omkring Condom

Det franske Vandrelaug har beskrevet 20 vandreture omkring Condom, som betegnes PR (Promenade og Vandresti). Alle turene er lavet således, at man kan parkere sin bil ved udgangspunktet og så vandrer man i en cirkel, så man vender tilbage til udgangspunktet. Turene går fra 4 km til 19.5 km og de varer fra 1 time og 15 minutter til 5 timer, så der er noget for enhver smag! 

 

Nedenfor ser du et eksempel på, hvordan en tur vises på det topografiske kort: 

 

 

På det viste eksempel kan du se nogle øjne. Det betyder, at her er der en specielt dejlig udsigt. Og der er vist en flaske vin og en madkurv - det henviser til et sted, hvor man kan nyde et måltid, inden man fortsætter turen. 

Baïse floden, foto: Arne Øberg
Baïse floden, foto: Arne Øberg

Eksempler på de 20 ture

PR 01 På højderne over Condom - 12 km - 3 timers vandring

Variant 1: 6 km - 1 time og 30 minutters vandring 

Variant 2: 9 km - 2 timer og 30 minutters vandring 

Det var nord for Condom, på floden Baïsens bredder, at mennesket bosatte sig i en fjern fortid. Du følger denne flod, som blev brugt til kommunikation mellem de små samfund allerede fra 6. århundrede, og som i det 19. århundrede sikrede Condom en opblomstring med salg af Armagnac og som nu takket være turismen på floden giver liv til Condoms lille havn. Undervejs kan du lave en afstikker til Lialores og dens romanske kirke, som er et stop på vejen til den hellige Jakob! 

PR 02 Château stien - 14 km - 3 timer og 30 minutters vandring

På denne tur får du gennem det yndige landskab vest for Condom, i dalen hvor floden Osse løber. Her ligger châteauerne og deres vinmarker side om side og du kan for eksempel lave en afstikker til Château de Pouypardin (vi ringer gerne og laver en aftale for dig), hvor du kan degustere (prøvesmage) deres herlige rød, rosé og hvidvine. 

PR 03-04 Til biskoppernes château - 19 km - 5 timer

Nyd charmen i Frankrigs mindste og mest velbevarede landsby, som regnes blandt "Frankrigs smukkeste landsbyer" og som kaldes "Le Gers´ lille Carcassonne": Larressingle.

 

Landsbyen blev befæstet i det 13. årh. under Hundredårskrigen. Châteauet i Larressingle var biskoppen af Condoms sommerresidens. 

 

På vejen derud kommer du også igennem landsbyen Goalard, som ligger lige udenfor Condom i Baïse flodens dal. Den husede tidligere et middelalder-château, som var vugge for den berømte slægt Galard. (Familien residerer nu på châteauet i Terraube - på vej til Lectoure fra St Puy. De har i parentes bemærket boet der siden det 13. årh, og familien bor der såmænd endnu!).  

PR 08 Vin og gastronomi - 5 km - 1 time og 30 minutter

Turen udgår fra Château Cassaigne, som blev biskopperne af Condoms sommerresidens efter Larressingle. Châteauet producerer vin og Armagnac og mange produkter, såsom hvid og rød Floc, blommer i Armagnac og aperitiffer, hvori Armagnac indgår som en bestanddel. Som gæst på St Jouannet kan du gratis prøvesmage de mange dejlige specialiteter. Châteauet er også rammen om en udstilling om Armagnac´en og dens historie. 

PR 09 Géle floddalen - 12 km - 3 timer og 30 minutter

Udgangspunktet for denne vandretur er landsbyen Béraut, som ligger kun 5 km fra St Jouannet på vejen mod Condom. Navnet Béraut kommer af det germanske Berawald eller Bjørneskoven. 

PR 10 Duft stien - 11 km - 2 timer og 45 minutter

Udgangspunktet for denne vandring er landsbyen Blaziert, som ligger nogle få km nord for St Jouannet. 

 

Blaziert er en såkaldt Village fleuri - eller blomsterlandsby, hvor man gør særligt meget ud af at udsmykke landsbyen med blomster. De er så dygtige til det i Blaziert, at de har 4 blomster i Villages fleuri konkurrencen. Det er den højeste udmærkelse en landsby kan opnå! 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet