Golf i Gascogne

Hvorfor ikke kombinere din interesse for golf med din interesse for natur og kultur i Gascogne? 

 

Der er rigtigt mange smukke greens i Sydvestfrankrig, og hvornår præsenterer de sig smukkere end i det sene forår?  

 

Her præsenterer vi dig for flere golf-baner, som ligger i en rimelig køreafstand fra St Jouannet. 

 

NB. Som noget nyt kan du nu i forsæsonen reservere en bolig per nat, så hvis du planlægger en golf rundtur her i området, kan du benytte dig af det tilbud. Se nærmere om priser under Priser 2014. 

18 huls baner

Golf Auch Embats

Golf Auch Embats ligger 5 km fra centrum i Auch, som er en halv times kørsel fra St Jouannet. Denne bane anses af vore gæster for at være den mest spændende og udfordrende golfbane i omegnen på grund af dens kuperede terræn. 

 

Anlægget af banens første 3 huller blev startet i 1969 af ejeren, som er en lokal optiker. Banen blev meget populær og i perioden 1986 til 1989 blev banen udvidet til en 18-hullers bane over 50 hektar! Golfbanen er utroligt smukt anlagt i et kuperet og træbevokset landskab med 5 dalsænkninger. 

 

Klubhuset og restauranten ligger øverst i terrænet med en fabelagtig udsigt over golfbanen ned mod Pyrenæerne. 

 

Det tilrådes at leje en golfvogn, hvis man ikke er vant til at færdes i så bakket terræn! 

 

Green fee på hverdage: 38 € 

Golf Country Club de Guinlet

Denne 18-hullers bane ligger lige udenfor den gamle gallo-romerske provinshovedstad, Elusa - nu Eauze (udtales Eoze) i Bas-Armagnac (et af de tre Armagnac-under-distrikter). Det er cirka 40 minutters kørsel i vest-sydvestlig retning fra St Jouannet. 

 

Banen er designet af Jean Larrouy og den er smukt anlagt i et let kuperet terræn med træbevoksning (fyr og eg). 

 

Green fee på hverdage er 40 €. 

 

Et besøg på Guinlet kan også kombineres med en byvandring og besøg på museet i Eauze, hvor man blandt andet kan se "skatten"! 

 

Du kan også besøge nogle af de mange vingårde og Armagnac-châteauer i Bas-Armagnac, som fortrinsvis laver dejlige hvidvine, rosévine - og naturligvis - Armagnac, og degustere - altså, smage på produkterne! 

Golf d´Albret

Denne golfbane ligger cirka 40 km nord-vest for St Jouannet, på grænsen mellem Gascogne og Les Landes, lige nord for Nérac og tæt ved Barbaste. 

 

Det er en af de kønneste golf-baner i Lot og Garonne, som er vores nabo-departement. 

 

Golfbanen ligger i den populære franske konge Henrik den Fjerdes hjemstavn med masser af muligheder for sightseeing og kulinariske oplevelser lige i nærheden. 

 

F.eks. kan du i Nérac se Henrik den Fjerdes slot og her kan du også besøge "La Cigale", som er den chokolade-butik, der var inspiration til filmen "Chocolat". Hvis du gerne vil glæde en, som holder af chokolade, kan du finde den helt rigtige gave her! 

 

Golfbanens hjemmeside findes også i en engelsk version og de har en flot gennemgang af deres green! 

Château de Palanne Golf

Denne golfbane ligger cirka 60 km syd for St Jouannet, i nærheden af den lille befæstede middelalderby Tillac. Det er en meget velholdt bane anlagt over mere end 70 hektar. Banen er ret ny. Den blev først åbnet i 2004. 

 

Château de Palanne Golf tilhører châteauet, som blev bygget i perioden 1780-1787. 

 

Der er en ganske pragtfuld udsigt til Pyrenæerne fra golfbanen i Palanne, og hvis du har lyst, kan du kombinere golf med et besøg i Marciac, den lille by, som er vært for Frankrigs mest berømte jazz-festival, hvert år i de første 14 dage af august! 

 

Green fee på hverdage: 9 huller - 27 €, 18 huller - 35 €

9-hullers baner

Golf de Fleurance

Golfbanen i Fleurance ligger kun 25 km øst for St Jouannet. Banen er klassificeret af "European Golf" som en af Frankrigs 30 bedste 9-huls baner. 

 

Green fee på hverdage er 22-24 € afhængigt af sæsonen. 

 

Deres hjemmeside er også tilgængelig i en engelsk version. 

 

Et besøg på golfbanen kan kombineres med et besøg på det ugentlige marked, som er hver tirsdag morgen fra kl. 8-13. Markedet afholdes i centrum af Fleurance, som er en middelalder-bastide. Navnet Fleurance er inspireret af Firenze i Italien. 

 

Du kan også købe brocante og antik hos Madame Huguet (Udtales: Ygæt), hvis brocante-butik ligger på vejen fra Fleurance til Auch på venstre hånd. Hun har rigtigt mange gode tilbud med fine priser. Hun er blevet anbefalet os af Susanne (www.brocantebysusanne.dk) og senest af ugemagasinet Le Point. 

Golf d´Espalais

Denne golfbane, som blev åbnet i 1987, ligger cirka en times kørsel nord for os. Den befinder sig på pilgrimsruten til Santiago de Compostella (Caminoen) på bredden af Garonne Floden og den lægger tæt på Auvillar´s vinmarker. Auvillar er klassificeret som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig. 

 

Et besøg på Golf d´Espalais kan fint kombineres med en hyggetur til Auvillar med frokost og vinsmagning. 

 

Green fee hverdage: 9 huller - 18 €, 18 huller - 28 €

Golf Club Agen

Banen åbnede i 1983. Den ligger cirka 40 minutters kørsel fra os mod nord. Banen ligger på et let bakket plateau med en meget smuk udsigt. 

 

Green fee på hverdage: 9 huller - 17€ og 18 huller - 25 €. 

 

Du kan kombinere et besøg på Golf Club Agen med en shopping tur til Agen, som har mange gode indkøbsmuligheder. NB. Men kun ikke mandag, fordi mange butikker er lukkede om mandagen i Frankrig. 

 

Agen har også et dejligt museum og naturligvis mange gode spisesteder. 

Golf du Château d´Allot / Agen-Boé

Denne splinternye golfbane er designet af Michel Gayon. Den er virkeligt smukt anlagt omkring et par søer og langs med Garonne floden, med århundreder gamle cedertræer. 

 

Banen ligger tæt ved Agen, når man kommer sydfra fra Lectoure. 

 

Green fee på hverdage:  9 huller -  20 €, 18 huller - 27 €. Deres hjemmeside er på både fransk og engelsk. 

 

Et besøg på Château d´Allot kan kombineres med et besøg i Agen, som nævnt ovenfor, eller med et besøg ved den gamle fæstning St Mère på vejen derop. 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Der er ikke malekursus i 2017

Julies udstilling kan besøges her: 

Julie Groseille 

Artiste peintre 

21, rue Honoré-Cazaubon

F-32100 Condom

Kontakt:

 

Ingrid Steen Hansen

Château St Jouannet 

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel. +33 5 6228 2416

Vi er på facebook som

Château St Jouannet