Spændende steder undervejs

Mange af vores gæster kommer i egen eller lejet bil og kombinerer et ophold hos os med ferie andre steder. Vi har her samlet nogle links til spændende steder, som I kan se undervejs!

 

Hvis du har et godt tip, så skriv det til os, så andre også kan få glæde af det. 

Chauvet grotten i Ardèche (La Grotte Chauvet, 07)

Den 25 april 2015 indvies en helt ny institution: nemlig kopien (replikaen) af Chauvet-grotten i Ardèche! Den har fået navnet "Caverne du Pont d´Arc." 

 

Grotten blev i 2014 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

Kopien er lavet, fordi Chauvet ikke vil blive åbnet for offentligheden. Det er en beslutning som er truffet på baggrund af erfaringerne fra Lascaux for at malerierne derinde kan bevares uskadte som kulturarv for de kommende generationer!  


Replikaen omfatter 3.000 m2 udstillingsområde med de mere end 1.000 hulemalerier og tegninger fra grotten, heriblandt flere hundredede dyrebilleder som er over 32.000 år gamle. Der er guidede ture på engelsk hver dag. Husk at reservere pladser.  


Pont d´Arc ligger lidt vest for Montélimar mellem Lyon og Orange. Læs mere om hvordan I finder Caverne og bestiller billetter online på www.en.cavernedupontdarc.fr 

Caves Roquefort Societé - Aveyron

Her er en vildt spændende oplevelse for jer, der kan lide den herlige roquefort-ost.

 

Kun 15 km fra  viadukten i Millau kan I få en guidet tur ind i bjerget, hvor den grønne ost fremstilles. Men der er meget, meget mere at se. I kan downloade oversigten over hulerne nedenfor og I kan gå ind på Caves Roquefort Societé´s hjemmeside og læse det hele på engelsk. Husk at tage varmt tøj på. Der er kun mellem 10 og 12 grader nede i hulerne. 

 

NB. Hulerne er meget besøgte! 

 

Jeres GPS skal søge på: Caves Roquefort Societé, 12250 Roquefort sur Soulzon

 

 

roquefort visite pdf en.pdf
Adobe Acrobat Document 747.5 KB

Laguiole knive - Aveyron

Coutellerie de Laguiole Honoré Durand

Laguiole knivene er kendte for deres smukke design og kvalitet, og af samme grund er der mange, der samler på dem.

 

I kan få en guidet tur på et af de kendeste familieforetagender i selve byen Laguiole: Coutellerie de Laguiole Honoré Durand.  

 

Jeres GPS skal søge på firmanavnet og det ligger i håndværkszonen (ZA) la Poujade, Route      d´Aubrac, 12210 Laguiole. Kontakt dem på forhånd mhp en aftale: +33-(0)5 65 51 50 14. 

 

 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet