Huler og grotter i Midi-Pyrénées 

Frankrig er førende i Europa når det gælder "underjordisk turisme".


Siden slutningen af det 19. årh. er mere end 100 huler og grotter blevet åbnet for publikum. Og det må siges at være en succés: Årligt er der er mere end 6 millioner turister, der besøger dem!


En hel del af disse huler og grotter befinder sig i vores region Midi-Pyrénées! Nogle er mest kendte for deres geologiske skønhed med drypstensformationer, gallerier og underjordiske floder. Andre bærer vidnesbyrd om menneskets forhistorie med pragtfulde malerier og tegninger på klippevæggene, redskaber og andre genstande, som fortidens mennesker har efterladt.  

Man ved, at der har boet mennesker her i regionen i mere end 400.000 år. Indtil videre er de ældste malerier og tegninger, der er fundet, dateret til 32.000 år f.Kr. 


I kan besøge en eller flere af disse huler og grotter i løbet af en ferie på St Jouannet. Det anbefales i visse tilfælde at tage en overnatning, således at I fuldtud kan nyde de guidede ture ind i hulerne og de museer og parker, der er lavet i forbindelse med nogle af dem.


I undermenuen har vi lavet en kort præsentation af nogle af hulerne med links, så I selv kan læse mere om dem. Husk fremfor alt, at der i de fleste tilfælde skal reserveres plads! 

Grotte de Chauvet - Caverne de Pont d´Arc

NB. Den 25 april 2015 åbner Caverne de Pont d´Arc, som er en "replika" af Chauvet grotten. Fundet af Chauvet grotten er en verdensbegivenhed fordi den indeholder hundredevis af hulemalerier og tegninger, hvoraf mange er 32.000 år gamle. Det er de ældste man har fundet til dato! 

 

Da Caverne befinder sig i Ardèche, som er lidt langt fra St Jouannet, er den beskrevet som en idé til et besøg på vej til eller fra St Jouannet Se Undervejs. 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet