Vandreture og cykelture - indledning

Foto: Arne Øberg
Foto: Arne Øberg

Flere og flere af vore gæster holder af at vandre, løbe eller cykle - på almindelig cykel, el-cykel eller mountain bike.

 

Flere har opfordret os til at bringe noget mere på hjemmesiden om mulighederne med udgangspunkt i St Jouannet.

 

Der er rigtig gode muligheder her for at kombinere motionssport med sightseeing.

 

Landskabet er smukt og varieret, klimaet er mildt, selv de bittesmå kommunale veje er asfalterede, der er masser af skønne udsigter og hyggelige steder, hvor man kan spise en medbragt madkurv: i en vinmark, hos en vinbonde, ved et kloster eller ved bredden af en flod.

 

Vandreture og cykelture er populære her i Frankrig. Men man behøver ikke satse på Tour de France niveauet! Der er rigtigt mange dejlige ture, som hverken kræver at man er top-trænet cykelrytter eller bjergbestiger. (Ikke desto mindre er der flere af vore gæster, som har "gjort" Col de Tourmalet eller Col d´Aubisque på cykel - OG overlevet!)  

Seje "tour-de-france"ere fra det nordjyske, sept. 2013 - Foto: Else B. Holmberg
Seje "tour-de-france"ere fra det nordjyske, sept. 2013 - Foto: Else B. Holmberg

Leje af cykler

Foto: Serge Gheeraert
Foto: Serge Gheeraert

Du skal være opmærksom på, at vi ikke har cykler til leje hos os. Men du kan leje el-cykler i Condom lige ved kanalen. De koster 10 € per 1/2 dag og de er alletiders i det kuperede landskab hernede. 

 

Serge Gheeraert (+33-(0)6 74 49 22 82) lejer cyklerne ud og han har beskrevet 10 naturskønne ture med el-cykel til seværdigheder i Condoms omegn. Han og hans kone har en hjemmeside. Vi hjælper dig gerne med at reservere din el-cykel! 

Vandreture

Frankrigs Vandrelaug
Frankrigs Vandrelaug

Frankrig har et stærkt vandrelaug, som hedder FF Randonnée (Fédération Francaise de la Randonnée) og de har samlet gode kræfter om at mærke vandrestier til glæde for os andre. I Midi-Pyrénées, som er vores region, er der afmærket ialt 17.000 km vandrestier! 

 

Vandringen foregår ofte på ældgamle stier og veje, som f.eks. Jakobsvejen (Caminoen) til Santiago de Compostella eller dele af Le Ténarèze.

 

Franskmændene bruger ofte to forkortelser for cykler: VTT og VTC. Det står for VTT = Velo Tout Terrain (mountain bike) og VTC = Velo Tout Chemin (almindelig cykel), når de definerer, hvilken type cykel man kan bruge til en tur.

 

Der findes herlige små kort og bøger med beskrivelser af vandre - og cykelturene. Og de enkelte Office de Tourisme har også små turbeskrivelser til salg, som kan rummes på en A4 side. MEN de er som regel KUN på fransk. Da kun ganske få af vore gæster læser fransk, har vi besluttet at oversætte turbeskrivelserne til dansk, så St Jouannets gæster kan nyde godt af alle de herlige ture, der er beskrevet.

 

Læs flere detaljer i undermenuen om de muligheder, der er, når du bor på St Jouannet.

 

Bøger

Jeg kan anbefale bogen "Cathar Country" af Michèle Aué. (Prøv Amazon). Det er 110 sider med fremragende billeder af mange borge og byer der har en historie at fortælle om korstogstiden og de kristne Catharer. Catharerne lagde sig ud med Paven, da de bl.a. ikke anerkendte legemliggørelsen af Kristi legeme i sakramentet og heller ikke den romersk katolske øvrighed. De var kristne, men ikke desto mindre blev der fra Nordfrankrig iscenesat og Paveligt sanktioneret et grusomt korstog mod Catharerne i Sydfrankrig. I dag findes ruinerne af de mange smukke borge, som Catharerne byggede. Borgene er placeret på bjergtoppe, som en del af beskyttelsen, en placering der i dag er noget af det smukkeste man kan forestille sig. En rundrejse til borgene kunne omfatte: Foix, Roquefixade, Montségur, Puylaurent, Quéribus, Peyrepertuse og Termes.

Le Pays d'Armagnac à pied : 40 promenades & randonnées

Til vandreture og hvis man kan læse fransk, kan jeg anbefale denne lille guide som dækker området umiddelbart vest for St. Jouannet. den indeholder beskrivelser og ture komplet med meget detaljerede kort. Det er omhyggeligt udvalgte rundture til fods eller cykel i det oldgamle kulturlandskab. De er kategoriseret efter sværhedsgrad og varighed med en forbilledlig sans for systematik.

 

Midi-Pyrenées à Pied: 80 promenades & randonnées

En anden bog i samme serie og på fransk beskriver 80 ture i et meget større område helt ned til Pyrenæerne mellem Tarbes mod vest og Andorra mod øst og mod Nord til en linie mellem Rocamadour ("must see"), mod øst over Rodez, Millau, Canac, Foix/ Montségur tilbage til Andorra: "Midi-Pyrenées à Pied" (ffrandonnées).

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Der er ikke malekursus i 2017

Julies udstilling kan besøges her: 

Julie Groseille 

Artiste peintre 

21, rue Honoré-Cazaubon

F-32100 Condom

Kontakt:

 

Ingrid Steen Hansen

Château St Jouannet 

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel. +33 5 6228 2416

Vi er på facebook som

Château St Jouannet