Aeroscopia

Det Aeronautiske Museum i Blagnac

Har du luft under vingerne og banker der et pilothjerte i dit bryst? Så vil du glæde dig til at besøge Aeroscopia, som åbner i løbet af sommeren 2014. Det forventes, at museet åbner dørene for besøgene fra juli - senest august-september. 

 

Drømmen om et museum for aeronautik blev født for over 30 år siden, men nu er det snart en realitet. 

 

Museet, som er på mere end 15 000 m2, får til huse i en kæmpemæssig smuk hangar, som ligger kun få hundrede meter fra samlehallen for verdens største passagerfly A380 i Toulouse forstaden Blagnac. Museet er designet af arkitektfirmaet Cardete & Huet. 

Museet viser flyvningens verdenshistorie med en udstilling af 50 forskellige flytyper. 

 

Du kommer ind igennem museets reception. Derfra tager du trappen op til det "historiske galleri" i den store hangar: Ved hjælp af grafiske plancher med historiske fotos og videoskærme vises historien om luftens erobring; omkring 50 flymodeller smykker forløbet. 

 

Så sætter du dig ind i det kæmpemæssige lastrum på en Super Guppy - det var forgængeren til Beluga, som er Airbus´ nuværende transportfly - og ser en 10 minutters videofilm om Toulouse´s aeronautiske historie. Flyet A300B er blevet fuldstændigt omstruktureret, så man kan se hele den indre mekanik. 

 

I stueetagen vil der være udstillet et dusin fly og 2 helikoptere som er blevet doneret til museet af foreningen Les Ailes Anciennes de Toulouse, som har restaureret gamle flyvemaskiner og åbnet sine værksteder for publikum fra 2012. 

 

Endeligt er der flere tematiske dele af museet hvor der fortælles om den videnskabelige side af flyvningen, jobprofiler indenfor flyvning, rejser og fremtidens fly. Besøget slutter ude på asfalten (6.600m2), hvor man kan se Caravellerne og Concorden med navnet Fox Charlie, den sidste af sin slags, som har fløjet i Frankrig.  

 

Kilde: Artiklen Aeroscopia bientôt parée au décollage, L´Express 25.12.13-7.1.14 

Praktiske oplysninger

Aeroscopia, rue Roger-Béteille, Blagnac Tel. +33(0)5-34-39-42-00 

 

Forventet entré: omkring 10€

 

Ailes Anciennes de Toulouse, Blagnac Tel. +33-(0)5-61-21-70-01

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet