Airbus - et europæisk samarbejde

Airbus er et firma under EADS - som nu har valgt at anvende navnet Airbus for alle sine aktiviteter - som er en europæiske rumfartsvirksomhed. Det blev dannet i 1970 og Airbus har nu 52.000 medarbejdere fordelt på 16 adresser i 4 lande: Frankrig, Tyskland, Storbrittanien og Spanien. 

 

Airbus blev skabt af en række europæiske flyindustrier i et forsøg på at konkurrere med amerikanske firmaer som Boein, McDonnel Douglas og Lockheed. 

Uddrag fra Airbus Mission Statement

"Med det formål at styrke det europæiske samarbejde indenfor luftfartsteknologi og dermed fremme det økonomiske og teknologiske fremskridt i Europa, at igangsætte de rette tiltag for den fælles udvikling og produktion af en luftbus (airbus)". 

Passagerflyet A380

Udviklingen af A380 startede allerede i juni 1994 som et led i en målrettet strategi for at bryde Boeings "monopol" på dette markedssegment, som de havde haft siden 1970erne. Og som man vil huske, havde det nye fly sin jomfruflyvning fra Blagnac lufthavn i april 2005. 

Besøg hos Airbus

Airbus tager imod grupper såvel som individuelle gæster. De tilbyder p.t. 3 forskellige ture, som hver varer 1,5 time: 

 

1. Circuit (rundtur) Jean Luc Lagardère: A380 site 

2. Circuit panoramique hvor man laver en rundtur i bus på hele Airbus området, som er på 700 hektar.

3. Circuit Airbus Green Tour, hvor man laver en tur i bus med en guide, som kommenterer Airbus´ øko-politik og øko-effektive løsninger for Airbus som virksomhed og for flyproduktionen. 

Pladsreservation i god tid inden besøget er et MUST!

Du kan reservere plads over nettet, via telefonen eller hvis du foretrækker det, hjælper vi gerne med at booke dig og familien på en rundtur! 

 

Du kan finde alle informationer for individuelle besøgende på www.manatour.fr  

 

På websiden kan du scrolle frem i tiden og se, hvilke rundture, der tilbydes hvornår. Der er rundture på fransk og engelsk, et lille flag viser sproget. 

 

Du kan vælge imellem at ringe direkte til Toulouse på telefon nr +33-(0)5-34 39 42 00 (de taler engelsk) mellem 9 og 18 eller sende en email til følgende adresse: manatech.visites@manatour.fr 

 

Ved reservationen skal du oplyse efternavn(e), - evt. pigenavn - fornavn(e) - fødested og dato - nationalitet og telefonnummer. Du skal have dit pas med ved besøget som legitimation! 

 

Foto fra Manatours hjemmeside
Foto fra Manatours hjemmeside

Vær opmærksom på, at besøgene hos Airbus er vildt populære, især i højsæsonen og ferieperioderne.

 

Derfor er det vigtigt, at du bestiller plads på de engelsk-sprogede rundture i meget god tid og hermed menes en måned eller mere, før du kommer til St Jouannet. 

 

 

Besøgene starter ved en stor besøgspavillon, hvor der er lavet parkeringspladser til personbiler og busser. Der er også en butik med masser af souvenirs. 

 

Du kan downloade en plan over hvordan man finder stedet på samme hjemmeside. 

 

Vær opmærksom på, at et besøg hos Airbus primært henvender sig til voksne. Hvis du har børn med, vil vi anbefale dig at overveje et besøg i Cité de l`Espace - Rumbyen, som er en temapark, der i høj grad henvender sig til børn! 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet