Niaux grotten (Grotte de Niaux, 09) 

Adresse: 

09400 Niaux 

 

Ved udkørselen fra Tarascon-sur-Ariège mod landsbyen Niaux (udtales Njó). 

 

Tel. 05 61 05 10 10

og  05 61 05 88 37

www.grands-sites-ariege.fr 


DET ER MEGET VIGTIGT AT RESERVERE PLADS! 

 

I kan se hvilke ture der er planlagt ved at gå ind på diary-link på den engelske version. Lad cursoren svæve hen over den dato I kunne tænke jer at besøge hulen, og så vises der en lille oversigt over de guidede ture. Vi hjælper gerne med at ringe derned for jer. I højsæsonen kan det være en god idé at sørge for reservationen allerede inden I tager fra Danmark! 

Niaux grottens åbning befinder sig på siden af bjerget med udsigt over Vicdessos dalen. Langt inde i bjerget har paleolitiske kunstnere lavet hulemalerier i perioden med den såkaldte magdalenianske kultur (mellem 17.000 og 10.000 år f. Kr.).

 

I går 800 m ind i bjerget med en guide og håndlygter for at ende i den Sorte Sal (Salon Noir), hvor 80% af hulens dyrefigurer er malet. Man bruger håndlygter for at skåne malerierne.

 

Forskerne diskuterer stadig hvad formålet har været med malerierne, men de er med stor sandsynlighed blevet malet for at påkalde jagtlykke som led i en shamanistisk religion. 

.    

Foto: Dreng forsøger sig som hulemaler i den Forhistoriske Park.


NB. Det er en god idé at kombinere et besøg i Niaux grotten eller Mas d´Azil grotten med et besøg i den nærliggende Forhistoriske Park (Parc de la préhistoire) på 13 hektar. Den ligger kun 8 km fra Niaux grotten. I kan købe en kombi-billet, så er det billligere. 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet