Områdets historie

St Jouannet ligger i hjertet af Armagnac distriktet, i det område mellem Lectoure, Condom og Auch, som i dag kaldes "Den gyldne trekant" på grund af de tusinder af pragtfulde gamle stenhuse i området.

Armagnac er en pendant til cognac med samme eller lidt mindre indhold af alkohol. 

Departementet hedder Gers og er en del af regionen Midi-Pyrenees.

Området er også en del af Gascogne, hvor den berømte kaptajn for musketérerne, d´Artagnan, blev født. 

Romerne erobrede området under Cæsar, og de fik en meget stor betydning for egnens og sprogets udvikling.

Det var her englænderne med dynastiet Plantagenet og franskmænd kæmpede om magten i den såkaldte Hundredårskrig mellem 1337 og 1453. Begge lande var samtidigt hærgede af borgerkrige i en del af perioden. Man kan så godt forstå, at der findes en mængde befæstede gårde, som St.Jouannet og alle byer, store som små var befæstede. Selv den lille nærliggende by St. Puy har bevaret en del af sine bymure. Larressingle er et velbevaret eksempel på en endnu mindre, befæstet landsby.

Hvad er en "bastide"?

Bastider er nye byer byggede på rekordtid i det 13. og 14. århundrede af politiske, sociale og specielt økonomiske grunde. De er et resultatet af strategiske alliancer mellem repræsentanter for den kongelige magt, lokal adel og præster. Resultatet er byer med en bestemt byplanlægning, ofte centreret omkring markedet "la halle", fordi det er handel man fokuserer på og man forventer velstand for de nye indbyggere og øgede skatteindtægter for magthaverne. Gers har ikke mindre end 33 bastider, f.eks. Montreal-du-Gers, Cologne, Fleurance, Valence-sur-Baise, Mirande, Marciac, Masseube, Mauvezin og Barran.

Området er ikke kun spændende rent historisk - det er også kendt for sine kulinariske rigdomme. 

Gascogne kaldes Frankrigs mave på grund af kvaliteten af de lokale produkter, som kan købes ved stalddøren eller på de lokale landsbymarkeder og i special butikker. 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet