Sejlture på floden Baise fra Condom

Floden Baïse blev under Henrik IV gjort sejlbar til Nérac. Man erstattede 5 farlige vandfald med fem sluser, men først i 1830'erne blev man færdig med at gøre floden sejlbar fra Nerac mod syd til Condom og Valence-sur-Baïse .

Højdepunktet blev nået i 1852 med en trafik på 80 000 tons forskellige varer. I 1952 ophører flodhandelen på grund af konkurrence fra jernbane- og vejtrafik. I 1996 besluttede Gers-ministerrådet at genoprette den sejlbare flod Baise Gersoise, der blev afviklet i 1954 som farbar vandvej.

I dag kan man opleve naturen og idyllen på en strækning af 22 km, i grønne og historiske omgivelser. Fra havnen i Valence-sur-Baïse til departementets nordlige grænse skal man krydse seks sluser. Fem er automatiserede og kan derfor betjenes af sejlerne selv.

Man kan også bare køre de ca. 8 km til havnen i Valence-sur-Baïse og opleve den smukke middelalderby med mure, den spanske port og et yndigt kirketorv med fortovsrestauranter og et yndigt borgmesterkontor (Mairie) som nabo til kirken.

Man kan deltage i sejlture eller bestille sin egen, lille båd på www.gascogne-navigation.com:

Pris fra ca. 15 euro per time for en pedalbåd. Bemærk at priser (between two locks) er uden passage af de gamle, smukke sluser, som man byggede dengang al transport af f.eks. vin foregik på floden Baise.

 

Man kan bestille i forvejen på:

+33 (0) 5 62 28 46 46

info@gascogne-navigation.com

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet