Fællesfaciliteter

Udover din feriebolig tilbyder vi dig følgende fællesfaciliteter: 

Internet og telefon

Du har adgang til internettet via vores pålidelige Nordnet satellit-forbindelse. Fordi murene i bygningerne på St. Jouannet er lavet af natursten og fordi de er tykke, er det ikke muligt at lave hele St Jouannet om til én hotspot. 

 

MEN vi har lavet en hotspot i pingpong rummet med wifi, så du kan bruge din smart-phone. HVIS din laptop kræver et kabel, kan vi også klare det! Alle vore gæster er velkomne til at slå et slag omkring pingpong rummet for at checke deres mail. 

 

Adgangen til internettet er i princippet gratis for vore gæster, men hvis du har et stort behov for at up- og downloade fra nettet, så kan du købe ekstra gigas for kun 15 € per Giga.

 

Om sommeren kan du gå på nettet ude i haven, hvis du sidder tæt på pingpong-rummet - døren eller vinduerne.

 

Gæster i Porthos er heldige, de kan bare tænde deres telefon i liggestolen og så er der kontakt!

 

Hvis du hverken har mobiltelefon eller laptop med, så kan du altid se din mail hos os. Hvis du ønsker at ringe hjem til en fastnetstelefon for at sige, at du og familien er kommet godt frem, så kan du låne vores trådløse telefon og ringe gratis til Danmark, ligeså længe du har lyst!  

Haven

De dele af haven, som ikke befinder sig lige foran den enkelte feriebolig, er tilgængelig for alle vore gæster. Der er en lille hyggelig vandresti rundt om vores grund, gennem den lille skov, som afslutter haven; der er en petanque-bane og en stor plæne, hvor der gerne må spilles bold. 

 

Vi har også en lille krydderurtehave, som du gerne må besøge, hvis du vil have et drys grønt på maden! 

 

Hvis du har lyst til at tage en lidt længere vandretur, kan du gå en tur i solsikkerne eller vinmarkerne, eller måske op til St Puy (udtales Pui) efter morgenbrød. Se mere om vandreture under Aktiviteter. 

"Pøl"

Vore yngste gæster kan låne et soppebassin, så mor og far kan nyde terassen, mens I leger. For større børn og voksne anbefaler vi badesøen i Castéra-Verduzan, som ligger få km væk. 

 

Badesøen i Castéra-Verduzan er en lækker og ren kunstig sø med strand. Den er anlagt over nogle af de varme kilder i denne gamle romerske spa-by, med grønne plæner og skyggefulde træer, toiletter, soppebassin for de små og rutschebane for de lidt større. Der er opsyn med de badende og mulighed for at købe en is eller en kold sodavand, og der er en pique-nique plads, så man kan tage en madkurv med derned. 

 

Hvis I bruger badesøen ofte, kan det betale sig at købe et klippekort dernede. I kan også besøge søen efter normal lukketid, så er der mulighed for en hurtig dukkert inden middagen efter dagens oplevelser. 

Indkøbsliste

Hvis du ankommer sent og det ikke er muligt eller praktisk for dig at handle samme dag, så send os en indkøbsliste - helst to dage før - så ligger der friske varer i køleskabet, når du ankommer! 

 

Supermarkederne lukker normalt kl. 19.30 på hverdage, og visse butikker har åbent søndag morgen til kl. 12, blandt andet i St Puy, Castéra-Verduzan og Condom. 

For de allermindste gæster

Vi har følgende hjælpemidler, som forhåbentlig kan gøre ferien endnu bedre for vores mindste gæster: 3 barnesenge, 2 høje stole, 1 trin, så du bedre kan nå håndvasken, en potte og en indsats til WC. Reservér på forhånd, så du er sikker på at have det til rådighed til dine små børn! 

Vask, strygning og tørring af tøj

Håndklæder, viskestykker og karklude får du af os og de skiftes ud hver uge eller efter behov. 

 

Du kan få vasket tøj i vores vaskemaskiner. Det koster 2,5 € per maskine for vand, økologisk vaskemiddel og el. Du bedes selv hænge tøjet op - enten på tørrestativet, som findes ved din bolig - eller på verdens bedste tørreplads i haven, hvor der altid glæser en lille brise. 

 

Hvis du gerne vil stryge noget af dit tøj, så sig til, så kan du låne et strygejern og -brædt af os. 

Pingpong rummet

Den første del af Musketér-huset, som er nærmest ved indkørselen, er pingpong rummet, som er blevet et fælles aktivitetsrum for gæsterne.

 

Her er der er et pingpong bord, en hotspot til internet, en computer med printer, TV med franske og engelsk-sprogede kanaler og en rigtig biblioteksreol med blade og bøger, som du kan tage med hen og læse i din feriebolig.   

 

Rummet blev renoveret i foråret 2012, hvor der blev lagt nyt tag over rummet og det indvendige blev forskønnet.

 

Fra 2013 bliver dette rum også brugt som fællesrum ved workshops og seminarer. 

Rengøring

Ferieboligen rengøres inden din ankomst. Under dit ophold bestemmer du selv, hvor meget du vil gøre rent. Du kan låne en støvsuger, hvis du ønsker det. Inden du rejser, beder vi dig blot om at vaske op og evt. rense grillen, hvis du har brugt den aftenen før. 

 

Vi får ikke besøg af en renovationsvogn. Vi kører selv til en lille container plads i Pouy Petit med alt affald. Vi beder dig respektere de nye retningslinjer for sortering af affald, som ligger i din mappe i ferieboligen. Vi tager med tak imod grøntsagsaffald til vores kompost, da vi har en udtalt mangel på muldjord på St Jouannet! På forhånd tusind tak.  

St Jouannet - grøn zone

St Jouannet ligger midt i den friske natur. Vi prøver at efterleve grønne principper, af hensyn til naturen og af hensyn til de mange levende væsener omkring os. I de seneste år har vi derfor satset på grøn teknologi: vi har installeret en luft-til-luft varmepumpe samt et rensningsanlæg med aktivt slam med et ekstra-filter, så vi lever op til EUs skrappeste krav til vand, der udledes i naturen. Alt det rensede vand genbruges diskret til vanding af træer og buske. 

 

Vi bruger også så vidt muligt økologiske vaske- og rengøringsmidler, herunder en Kärcher damp-maskine, som gør rent med 170 grader varm damp.   

 

Haven er "round-up fri" og vi satser på håndlugning! Det lyder som en uoverkommelig opgave, og det er det også :-) 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Der er ikke malekursus i 2017

Julies udstilling kan besøges her: 

Julie Groseille 

Artiste peintre 

21, rue Honoré-Cazaubon

F-32100 Condom

Kontakt:

 

Ingrid Steen Hansen

Château St Jouannet 

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel. +33 5 6228 2416

Vi er på facebook som

Château St Jouannet