Fællesfaciliteter

Udover din feriebolig tilbyder vi dig nedenstående fællesfaciliteter. Check også menupunktet Aktiviteter her og ringbindet med turforslag, der ligger i lejligheden.

Internet og telefon

Du har adgang til internettet via vores radioforbindelse 4,5km til kirketårnet i Herret. Fordi murene i bygningerne på St. Jouannet er lavet af natursten og fordi de er tykke, er det ikke muligt at lave hele St Jouannet om til én wifi hotspot. 

 

I stedet har vi lavet en wifi hotspot i pingpong rummet , så du kan bruge din smart-phone der. HVIS du vil bruge din laptop og den kræver et netværkskabel, kan vi også klare det! Alle vore gæster er velkomne til at slå et slag omkring pingpong rummet for at checke deres mail. 

 

Adgang til internettet er gratis for vore gæster.

 

Om sommeren kan du gå på nettet ude i haven, hvis du sidder tæt på pingpong-rummet - døren eller vinduerne.  

Haven

St Jouannet ligger på en 10.000 m2 stor højderyg med udsigt fra nordøst over syd til nordvest ud over et kuperet kulturlandskab med hvede, solsikker og sorghum samt permanente vinmarker. I det fjerne ses landsbyerne Saint Puy og Maignaut-Tauzia. Halvdelen af haven er bevokset med gamle egetræer og henligger som naturgrund.

 

De dele af haven, som ikke befinder sig lige foran den enkelte feriebolig, er tilgængelig for alle vore gæster. Der er en lille hyggelig vandresti rundt om vores grund, gennem den lille egeskov, som afslutter haven; der er en stor plæne, hvor der gerne må spilles bold. 

 

Vi har også en lille krydderurtehave, som du gerne må besøge, hvis du vil have et drys grønt på maden! 

Soppebasin

Vore yngste gæster kan låne et soppebassin. 

Supermarked i Condom

Intermarche

Har et fint udvalg af dagligvarer inklusive frisk kød, fisk samt ost.

 

Condom (32100)

Rue Bonnemaison

åbningstider: mandag-lørdag 9-19:30, søndag lukket.

Man kan tanke benzin og diesel.

Man kan aflevere plastikflasker til vand til genbrug i et apparat stillet op på parkeringspladsen.

 

Der er 10 km fra Saint Jouannet til Intermarche i Condom.

Supermarked i Auch / Clarac

Supermarkederne lukker normalt kl. 20 på hverdage. Visse butikker har åbent søndag morgen til kl. 12, blandt andet i St Puy, Castéra-Verduzan og Condom. Leclerc og Intermarche har benzin og diesel.

 

 

Hvis man kommer fra Toulouse er den hurtigste vej til St Jouannet via departementets hovedstad, Auch. Man kan handle ind på vejen i et meget stort indkøbscenter ved afkørsel til Clarac (link til google maps). Clarac ligger lige ved ringvejen omkring Auch.

Clarac er ca. 1 times kørsel fra lufthavnen i Toulouse.

Der er 36 km fra Saint Jouannet til Clarac via St. Puy, Castera-Verduzan og hovedvej D930.

I Clarac findes bl.a.:

 

Leclerc med pizzeria og apotek

Leclerc har dagligvarer med et udvalg, der svarer til en meget stor Bilka og har et overflødighedshorn af frisk kød, fisk og ost. Leclerc har en meget stor boghandel med landkort og en overflod af guides til departementet og hele Frankrig. Alt sammen er på fransk. 

 

AUCH
LIEU DIT CLARAC
32000 AUCH

åbningstider: mandag-torsdag og lørdag 9-20, fredag 9-20:30  søndag lukket

GPS: 

  • Longitude : 0.593058
  • Latitude : 43.66493

Decathlon

Åbningstider: mandag-fredag 9-19:30 og søndag 10-19

Forhandler af sportudstyr inkl. jagt, ridning, svømning, løb, skiløb, cykling og vandring. D har et meget stort udvalg i f.eks. rygsække, bukser, skjorter og jakker. Alt er arrangeret i reolgader på forbilledlig vis efter sportsgrene i en meget stor hal. Ved hver sportsgren findes 2 eller flere prisklasser af stort set det samme udstyr sat op på en meget overskuelig måde.

 

Intersport

Rue François Mauriac, 32000 Auch

 

Kan ses fra P-pladsen foran Leclerc lidt oppe på en højere parallelvej.

Åbningstider: mandag-lørdag 09:30-19 søndag lukket

Er dyrere end Decathlon, men man kan finde ting her, som ikke findes i Decathlon.

 

La Boutique Du Cycle

Rue François Mauriac, 32000 Auch

Kan ses fra P-pladsen foran Leclerc lidt oppe på en højere parallelvej.

Det er en rigtig cykelhandler med eget værksted.

tirsdag til lørdag 09:45-12:30 og 14-19. Søndag og mandag lukket.

For de allermindste gæster

Vi har følgende hjælpemidler, som forhåbentlig kan gøre ferien endnu bedre for vores mindste gæster: 3 barnesenge, 2 høje stole, 1 trin, så du bedre kan nå håndvasken, en potte og en indsats til WC. Reservér på forhånd, så du er sikker på at have det til rådighed til dine små børn! 

Vask, strygning og tørring af tøj

Håndklæder, viskestykker og karklude får du af os og de skiftes ud hver uge eller efter behov. 

 

Du kan få vasket tøj i vores vaskemaskiner. Det koster 2,5 € per maskine for vand, økologisk vaskemiddel og el. Du bedes selv hænge tøjet op - enten på tørrestativet, som findes ved din bolig - eller i haven nord for parkeringspladsen, hvor der altid blæser en lille brise. 

Pingpong rummet

Den første del af Musketér-huset, som er nærmest ved indkørselen, er pingpong rummet, som er blevet et fælles aktivitetsrum for gæsterne.

 

Her findes et pingpong bord, en hotspot til internet, TV med franske og engelsk-sprogede kanaler og en reol med blade og bøger, som du kan tage med hen og læse i din feriebolig.   

 

 

Rengøring og affaldssortering

Ferieboligen rengøres inden din ankomst. Under dit ophold bestemmer du selv, hvor meget du vil gøre rent. Du kan låne en støvsuger, hvis du ønsker det. Inden du rejser, beder vi dig blot om at vaske op og evt. rense grillen, hvis du har brugt den aftenen før. 

 

 

Vi får ikke besøg af en renovationsvogn. Vi kører selv til en lille container plads i Pouy Petit med alt affald. Vi beder dig respektere retningslinjerne for sortering af affald, som ligger i din mappe i ferieboligen. Vi tager med tak imod grøntsagsaffald til vores kompostbeholder. Den findes lidt nord for P-pladsen. Spørg om den præcise placering.

St Jouannet - grøn zone

Du skal bruge økologiske vaske- og rengøringsmidler. Det kræves for at vores økologiske rensningsanlæg skal fungere efter hensigten.

Vi prøver at efterleve grønne principper. I de seneste år har vi derfor satset på grøn teknologi: vi har installeret en luft-til-luft varmepumpe samt et flerkammer rensningsanlæg med aktivt slam, så vi lever op til Frankrigs og EUs skrappeste krav til vand, der udledes i naturen. Alt det rensede vand genbruges diskret til vanding af træer og buske. 

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet