d'Artagnan

d'Artagnans historie

D'ARTAGANS HUS er genopført i 1986-87. Huset er bygget i samme stil som det øvrige Chateau. Hjørnerne er af den hvidgule Gascogne kalksten, ligesom alle vinduer og døre er indrammet af kalkblokke, tilhugget af en lokal stenmester.

 

Murenes facader er opført i gamle kalkblokke, som stammer fra en kongelig stald, der meget belejligt væltede af ælde i nabobyen ST. PUY. Måske har Richard Løvehjerte haft sine heste opstaldet bag de tykke mure, der nu er genopstået! De stammer i hvert fald fra den periode. Men så har vi snydt lidt: de tykke mure er højisoleret med et skjult lag indvendig, så der er fornuft i brugen af husets termostatstyrede centralvarmesystem. Det er st. Jouannets højeste bygning (se tegningen på forsiden), og ude fra terrassen og fra vinduerne på 1 .og 2. sal har man en enestående udsigt over højderyggene med skove, landsbyer og gårde til alle 4 ver- denshjørner.

Fra Porthos har du en vidunderlig udsigt over dalen med små landsbyer og gårde, marker og levende hegn. På klare dage ser du Pyrenæerne i horisonten. 

Stueetagen

Indgang fra nord ad hoveddøren. I stueetagen er der en fritstående trappe til 1. sal, køkken, badeværelse og spise- og opholdsstue.

 

Køkken

Køkken med glaskeramisk komfur med 4 felter, emhætte, køleskab med skabsfryser under, opvaskemaskine og køkkenvask. De store knive er i den børnesikrede knivskuffe, som vist.

Spise- og opholdsstue

Stuen har et stort plankebord (8 personer) og sofa, 4 lænestole, sofabord, fjernsyn og internetforbindelse. Fjernstyret ventilator i loftet. Dobbelte franske døre ud til den overdækkede terrasse på 30 m2.

Badeværelse

Badeværelse med toilet, håndvask, brusebad, siddebadekar og bidet.

1. sal

Soveværelse (15,2 m2) med dobbeltseng (155x200cm), rummeligt klædeskab, kommode og natbord. Vindue mod vest med udsigt til egeskoven og mod nord til nøddetræet.

Kammer (6,5 m2) med to enkeltsenge (155x200cm), natbord. Vindue mod syd og enestående udsigt over dalen.

Badeværelse med brusebad, håndvask, toilet og bidet.

2. sal

Soveværelse (15,8 m2) med dobbeltseng (160x200cm), natborde, kommode og stort klædeskab. Vinduer mod øst med udsigt over St. Jouannets tage mod St. Puy og Pyrenæerne, mod nord til nøddetræet.  

Kammer (8,5 m2) med to senge (90x195cm) og kommode. Vindue mod vest med udsigt over egeskoven mod Condom.

Solnedgang - Foto: Christian Dimanche
Solnedgang - Foto: Christian Dimanche

Kontakt:

 

Hans Christian Steen Hansen

Château St Jouannet

B.P. 60090

32100 St Orens-Pouy Petit 

Frankrig

Tel.DK:  +45 53688933

Vi er på facebook som

Château St Jouannet